Materiaal

Materiaal

Samenstelling

Functies

Kleur

Bibliotheek meubels online kopen - moderne goedkope boekenkast, bibliotheekkast, boekenrek | Belgameubelen

Bibliotheek

Inrichten van de thuisbibliotheek

Bibliotheekmeubilair blijft populair omdat boeken nooit hun relevantie verliezen. De moderne wereld beweegt zich in veel gebieden naar een virtuele dimensie. Het is erg handig om informatie op te zoeken en om aankopen te doen. Boeken bestaan nu ook in elektronische vorm en je kunt ze op uw gadgets lezen. Maar voor meerdere mensen kan dat niet worden vergeleken met het gevoel van het omslaan van papieren pagina's, het aanraken van de omslag en het bekijken van illustraties. Naast het opbergen van boeken bieden de boekenkasten en boekenplanken ook een uitstekende mogelijkheid om kunstwerken en decoratieve accenten tentoon te stellen.

Wanneer er veel boeken in huis zijn, is een moderne boekenkast nodig om ze correct op te bergen. Onze meubelwinkel biedt de beste prijzen voor boekenkasten in België. Je kunt ook bij ons een boekenplank kopen die aan de muur bevestigd kan worden. De thuisbibliotheek kan zich in een aparte kamer bevinden, waarin een moderne, grote boekenkast past. In onze meubelwinkel kun je online meubels bestellen voor de thuisbibliotheek, zoals:

 • Moderne boekenkasten met glazen deuren;
 • Trendy boekenkasten met open planken;
 • Boekenrekken;
 • Moderne boekenplanken met unieke ontwerpen;
 • Boekenkasten met verlichting.

Een boekenkast meubel is een modern en ergonomisch element van de huiskamer. Onze online winkel biedt de mogelijkheid om een trendy en betaalbare boekenkast online te kopen om je thuisbibliotheek georganiseerd te houden.

Hoe koop ik een boekenkast online

Een moderne boekenplank zal niet alleen de thuisbibliotheek verfraaien. Zo'n meubelstuk is geschikt voor de woonkamer, kinderkamer of tienerkamer. Een moderne boekenkast kan uitgevoerd worden in loftstijl, met een metalen frame waarop stevige houten planken zijn bevestigd. Hierin kunnen niet alleen boeken worden bewaard, maar ook souvenirs, decoraties en planten. Een populair ontwerp is een open hoge kast met glazen deuren of een combinatie van planken en uitschuifbare lades. In dergelijke lades kun je handig verschillende kleine voorwerpen opbergen die vaak de ruimte rommelig maken.

Het is erg handig om online een boekenkast te bestellen, omdat je:

 • Rustig het optimale model op de website kunt kiezen;
 • Prijzen kunt vergelijken;
 • Afmetingen kunt bestuderen;
 • Een goedkope boekenkast kunt vinden.

Of een boekenplank goedkoop zal zijn of dat het beter is om een boekenkast te kopen, hangt af van de hoeveelheid boeken die je wilt plaatsen. De grootte van de kamer waarin het meubelstuk geplaatst zal worden is ook belangrijk.

Soorten boekenkasten

Is het nodig om een goedkope boekenkast te kopen of kun je er zonder? Als er een collectie van waardevolle boeken in huis is, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen om beschadiging te voorkomen. Waarom is het toch belangrijk om een boekenkast te kopen?

 • Boeken worden geordend en je kunt snel het gewenste boek vinden wanneer het nodig is;
 • In een gesloten kast worden boeken beschermd tegen stof en zonlicht, die de schade kunnen veroorzaken;
 • Het ergonomische ontwerp van bibliotheekmeubilair organiseert de ruimte in de kamer en helpt om het schoon te houden;
 • Speciaal meubilair helpt waardevolle boeken jarenlang te behouden.

Onze winkel biedt boekenkasten van elk formaat. De planken zijn geschikt voor standaard boeken, tijdschriften of albums. Op de website kun je meubels selecteren gebaseerd op kleur, stijl, materiaal en afmetingen.

Hier zijn enkele soorten meubels die beschikbaar zijn:

 • Kasten met open planken;
 • Boekenrekken;
 • Hangende boekenplanken;
 • Kasten met glazen draaideuren;
 • Kasten met uitschuifbare lades en gesloten deuren.

Zonlicht, stof en vocht hebben een negatieve invloed op boeken. Boekenkasten beschermen boeken tegen al deze factoren. Hierdoor blijven de boeken er langdurig als nieuw uitzien.

Veelgestelde vragen

Waarom is het voordeliger om een boekenkast online te kopen?

Online winkelen is veel handiger dan in fysieke winkelcentra. Je kunt op je gemak het volledige assortiment van de winkel bekijken. Je kunt direct alle informatie over de gewenste items vinden. Je kunt eenvoudig producten vinden binnen jouw budget door prijzen te vergelijken. Bovendien kost het minimale tijd en kun je met slechts een paar klikken een aankoop doen.

Welk bibliotheekmeubilair moet ik kiezen voor een kinderkamer?

Voor een jonge kleuter is een kleine kast met gesloten draaideuren voldoende. Ook een goedkope hangende boekenplank is geschikt. Daar kun je een klein aantal kinderboeken en tijdschriften op kwijt.

Wat is handiger in het dagelijks leven: open of gesloten planken?

Dit hangt af van verschillende factoren: het aantal boeken, hun waarde, de gebruiksfrequentie en de plaats waar het meubilair wordt geplaatst. Als de boeken vaak worden gebruikt, bijvoorbeeld schoolboeken in een kinderkamer, dan zijn open planken handiger. De boeken zijn direct zichtbaar en kunnen makkelijk worden verplaatst. Je kunt er ook andere kleine voorwerpen naast bewaren. Waardevolle exemplaren die zelden worden gebruikt en als collectie worden bewaard, kun je beter achter gesloten glazen of houten deuren bewaren. Het belangrijkste is dat er goede ventilatie is en dat vochtigheid of direct zonlicht vermeden worden.

In welke kamers kun je het best boekenkasten plaatsen?

Dit hangt af van het ontwerp van het meubilair. Moderne open boekenrekken worden meestal in woonkamers, studeerkamers of kantoren geplaatst, waar ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een eigentijdse uitstraling geven aan de ruimte. Je kunt er veel kleine voorwerpen op plaatsen die binnen handbereik moeten zijn. Grote gesloten meubelstukken passen goed in een kantoor of thuis bibliotheek, waar boeken de belangrijkste opslag items zijn. In kinder- en tienerkamers moet je het meubilair aanpassen aan de ruimte. In kleine kamers zijn hangende planken of open boekenrekken voldoende. In grote ruimtes kun je gesloten of gecombineerde kasten plaatsen.

Is verlichting belangrijk en beschadigt het de boeken niet?

Verlichting is een decoratief element dat de boeken niet schaadt, omdat het licht niet constant aan staat. Het maakt het echter makkelijker om het gewenste boek te vinden. Meubels met verlichting zien er mooi uit en zorgen voor een gezellige sfeer in de kamer. Je kunt het gebruiken als een lamp wanneer de algemene verlichting is uitgeschakeld. Op open boekenrekken kunnen lampen dienen als decoratie. Hangende wandplanken kunnen versierd worden met gekleurde LED-strips langs de omtrek.