Materiaal

Materiaal

Samenstelling

Functies

Kleur

Barstoelen online kopen - goedkope moderne draaibare verstelbare barkruk | Belgameubelen

Barstoelen

Moderne barkrukken zijn een trendy aanvulling op het interieur.

Barkrukken zijn comfortabele en moderne meubelstukken die bedoeld zijn voor om aan de bar te zitten. De opkomst van de cultuur van het drinken in bars vereiste nieuwe ontwerpoplossingen voor meubilair. Zo ontstonden barkrukken, zodat bezoekers direct aan de bar konden drinken. Het tafelblad van de bar is meestal tussen de 90 en 110 cm hoog, wat invloed heeft gehad op de constructie van de barkrukken.

Tegenwoordig worden deze meubelstukken ook gekocht en geplaatst in woninginterieurs. In België kunt u barkrukken voor thuis kopen in onze meubelwinkel. Op de website van onze winkel vindt u een ruim assortiment aan moderne barkrukken van verschillende constructies en soorten:

 • Barkrukken die op één poot draaien.
 • Barkrukken die verstelbaar hoogte hebben 60 tot 90cm.
 • Goedkope barkrukken met een PVC-zitting.
 • Verstelbare barkrukken met een stoffen zitting.
 • Goedkope barkrukken op vier poten met een comfortabele rugleuning.

U kunt eenvoudig elke moderne en modieuze kruk in onze online meubelwinkel kiezen en bestellen. De prijzen voor alle soorten meubels staan vermeld op de website. De barkrukken van nieuwe modellen zijn gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en hun ergonomisch ontwerp maakt ze comfortabel en functioneel.

Soorten en constructie van barkrukken

Meubilair is een essentieel element van het interieur. Het is niet alleen stijlvol, maar het moet ook comfortabel zijn. Barkrukken verschillen constructief van gewone stoelen:

 • Ze hebben een hoogte van minimaal 60 cm, zodat degene die erop zit op het niveau van het tafelblad kan zitten.
 • Deze meubelstukken hebben een voetsteun.
 • Het zitgedeelte zelf is iets kleiner dan van standaard stoelen.

In openbare ruimtes worden meestal stevigere en robuustere barkrukken voor de bar geplaatst. In interieurs wordt vaak gekozen voor ergonomische varianten. Er zijn talloze soorten barkrukken die verschillen in constructie, materiaalgebruik en zitvorm.

Kenmerken van de constructie

Deze meubelstukken kunnen zonder rugleuning en armleuningen zijn, dan hebben we het over een eenvoudige constructie, vergelijkbaar met een hoge kruk. Dit type kruk wordt vaak aangetroffen in snackbars, cafés en bars waar veel bezoekers passeren die niet lang blijven. Deze goedkopere optie wordt gekozen bij een beperkt budget. Meestal is dit een draaibare kruk op één brede poot, soms in hoogte verstelbaar.

Een hoge stoel met rugleuning is een comfortabeler model. Het ontbreken van armleuningen vermindert de afmetingen. Deze type barkrukken bieden een goed zitcomfort en worden vaak in keukens geplaatst.

Een zachte zitting van een barkruk met rugleuning en armleuningen, alsof het lichaam omhelst, zorgt ervoor dat je lang ontspannen kunt zitten. Deze modellen hebben de hoogste prijs. U kunt verschillende soorten barkrukken online kopen in onze webwinkel.

Type ondersteuning

Er zijn verschillende ondersteuningsopties voor barkrukken:

 • Vier poten met dwarsverbindingen.
 • Één massieve poot met een ronde basis.
 • Één poot op een kruisvoet met wieltjes.

Een verstelbare barkruk is meestal een zitting op één poot met een ronde basis en met een hydraulisch mechanisme waarmee de hoogte aangepast kan worden. Het draaibare zitgedeelte van deze meubelstukken biedt extra comfort bij interactie.

Materiaalkeuze

Het frame van deze meubelstukken kan van metaal, hout of stevig plastic gemaakt zijn. Vaak worden deze materialen gecombineerd. De zitting kan van kunststof, hout of metaal gemaakt zijn. Er zijn veel opties met zachte stoffen bekleding. Dit hangt allemaal af van het design. De vorm van de zitting kan rond of vierkant zijn. Harde houten of metalen zittingen worden in woninginterieurs vaak met kussens bedekt. In bars worden vaker plastic of kunstleren zittingen gebruikt, omdat dit hygiënischer is.

FAQ

Hoe kies ik barkrukken?

Stem je meubels af op de stijl van je interieur. Zitplaatsen met een houten frame en zachte bekleding passen goed bij een klassieke, eco- of Provençaalse stijl. Een verchroomde poot die ook in hoogte verstelbaar is, past in moderne en loft interieurs. Stoelen met stoffen bekleding in felle kleuren passen goed bij een Scandinavische stijl. U kunt het assortiment, prijzen en kenmerken van onze barkrukken op onze website bekijken en de meest geschikte optie bestellen.

Welke invloed heeft de kleur van de stoelen en moet ik hiermee rekening houden bij het kiezen?

De kleur van een barkruk kan een opvallend accent vormen in de stijl van een kamer. Als het interieur in rustige tinten is gedecoreerd, kunt u kiezen voor intense kleuren. In een modern interieur worden bijvoorbeeld rood, oranje en glanzend zwart gebruikt in combinatie met chroom en metaal. In de Scandinavische stijl zorgt textiel juist voor kleurrijke accenten. Hier worden kleuren zoals turquoise, geel, terracotta en framboos aanbevolen. Voor een ecostijl kun je beter kiezen voor rustige tinten, zoals zandkleurig, beige, grijs, melkwit, en maximaal koper.

Welke type barkrukken is geschikt voor een thuisbar?

Als er vaak feestjes thuis zijn, kunt u kiezen voor in hoogte verstelbare draaibare barkrukken op één poot. De plastic zittingen zijn gemakkelijk schoon te maken en de nieuwe modellen zien er aantrekkelijk en modern uit. Op onze website kunt u ook barkrukken met rugleuning en zachte bekleding vinden. Deze optie is beter als u van plan bent veel tijd te besteden aan de bar. Let op de hoogte van het meubelstuk, zodat deze overeenkomt met de hoogte van de bar.

Hoeveel stoelen moet ik voor thuis kopen?

Het aantal zitplaatsen hangt af van de lengte van de bar - de aanbevolen afstand tussen twee stoelen is 50 cm. Als de bar als eettafel in de keuken functioneert, moet het aantal stoelen overeenkomen met het aantal permanente bewoners. Het is handig om extra stoelen beschikbaar te hebben voor het geval als er gasten langskomen.

Welke constructie van een barkruk is het veiligst?

Een barkruk moet stevig en stabiel zijn. Bijvoorbeeld, licht plastic kan het gewicht van een persoon van meer dan 100 kg mogelijk niet dragen. In een huis waar kleine kinderen zijn, is het beter om stoelen met zachte zittingen op vier houten poten te plaatsen. Draaibare krukken op één poot zijn gevaarlijk voor jonge kinderen. Op onze website zijn alle modellen van barkrukken betrouwbaar en stevig dankzij een metalen frame op stabiele poten. De hoogteverstelling helpt bij het vinden van een zitting die geschikt is voor mensen met verschillende lengtes.